De Finca

Bed and Breakfast Ontinyent

Welkom in ons paradijs! Laat je verwennen op een plek waar niks moet en niemand haast heeft. Geniet van prachtige zonsopgangen en de heldere sterrenhemel in ons bijzondere en unieke Bed and Breakfast in Ontinyent.

Finca La Higuera is genoemd naar de 80-jarige vijgenboom die als een enorme parasol het terras fijn in de schaduw houdt tijdens het grootste gedeelte van de dag. Een oude reus die van eind juli tot diep in de herfst royaal is met zijn vruchten.

Toen we begonnen aan de renovatie van de Finca hadden we een heel duidelijk beeld van hoe wij het ons voorstelden. Als kritische vakantiegangers hadden we nogal een lijstje. We zijn superblij met de uitkomst, ons beeld is werkelijkheid geworden!

We wilden bijvoorbeeld veel ontmoetingsplekken en toch genoeg ruimte voor kleinere privé zitjes. De ontmoetingsplekken zijn er gekomen.

Er is de zomerkeuken. Een gezellige keuken die grenst aan de patio, waar iedereen die even niet van de Finca af wil zelf kan koken. Je bent vrij om gebruik te maken van de geplaatste koelkast om je eigen proviand neer te zetten. Bij ons geen beperkingen en je mag lekker je eigen meegebrachte eten en drinken nuttigen.

Bij het zwembad met uitzicht op de bergen zit je natuurlijk ook heerlijk, het zojuist gerenoveerde, royale zwembad is ons paradepaardje.

Kleine privéplekjes zijn er genoeg. Het terrein is zó groot dat er nog steeds plekjes bijkomen.

Zo nu en dan zullen we kleine evenementjes inplannen… Een heerlijk diner bereid door de gastheer, Paella avond met live muziek, een wijnproeverij door een lokaal wijnhuis of Openlucht bioscoop vanuit het zwembad… 

Je trouwe viervoeter is welkom als hij lief is voor andere honden, maar laat het wel even weten voordat je komt!

Het zwembad

De zomerkeuken

Honden zijn welkom! (in overleg)

Geschiedenis Finca la Higuera

De Finca is gebouwd in 1936 als wijnboerderij. In de bodega werden de druiven bewerkt tot heerlijke streekwijn en in wat nu als bijkeuken gebruikt wordt stonden de vaten om de wijn te laten rijpen. De pers en de vaten vindt u nog terug op het terrein als stille aandenkens aan deze tijd.

De jaren vijftig van de vorige eeuw bracht veel industrie naar de regio waaronder de in Ontinyent succesvolle textielindustrie. Veel mensen die in de landbouw werkten konden beter de kost verdienen in de fabrieken en voor de wijnboeren die hun veldpersoneel kwijtraakten zat er niets anders op dan ook werk te zoeken in de fabrieken en de productie van hun wijnen te staken. De wijnranken werden geruimd en in plaats hiervoor werden olijfbomen geplant, die weinig water en onderhoud nodig hebben.

Onze Finca werd zomerhuis voor de familie en in de jaren tachtig uitgebreid met nog twee verdiepingen. Bij het prachtige zwembad en op het terras kun je je voorstellen hoe de familie bij elkaar kwam in de zomer en veel fijne weekends met elkaar doorbracht.

Mooie details van eerder

De trap naar de kamers