De Omgeving

Denk maar niet dat je je gaat vervelen.

Winkelen in Ontinyent

De stad Ontinyent ligt op 5 auto-minuten bij Finca La Higuera vandaan. Een bruisend stadje met zo’n 36.000 inwoners waar grote winkelketens nog geen voet aan de grond hebben gekregen. De winkelstraten zijn verrassend en pas als je lopend door de stad gaat zie je wat er achter alle façades schuil gaat.

Eten en drinken

Ontinyent heeft opvallend veel fijne restaurantjes en leuke terrasjes. Voor elk wat wils, van luxe en iets duurder tot traditioneel Spaans voor weinig geld.

Pou Clar | Bed and Breakfast Spanje | Finca La Higuera

Natuur

Ontinyent is heel trots op zijn “Pou Clar”, de bron van de Clariano rivier. Het is een complex van kraakheldere poelen tussen rotspartijen waar je fijn kan wandelen en in de zomer is het een heerlijke plek om van de rotsen af in het verkoelende water te springen. 

Wandelen

In de omgeving van Ontinyent is de natuur dichtbij, bijvoorbeeld in het nabijgelegen natuurpark de Sierra de Mariola. Op de fiets of wandelend kun je je al snel ver van de bewoonde wereld wanen. De meeste wandelingen zijn goed bewegwijzerd of te volgen via Wikiloc. Ook worden er door ons wandelingen georganiseerd. Ga je mee?

Sierra de Mariola te paard

Het eerder genoemde natuurgebied de Sierra de Mariola is een prachtig Natuurpark om eens te paard te ontdekken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bocairent | Bed and Breakfast Spanje | Finca La Higuera

Bocairent

Een plaatsje vol historie en charme. Met haar Middeleeuwse straatjes, stadsmuren en grotwoningen een bezoekje waard. Bocairent heeft de oudste stierenvechtersarena van de provincie Valencia die ook nog eens volledig uit de berg gehouwen is.

Beach | Bed and Breakfast Spanje | Finca La Higuera

Strand

Onze Finca ligt ongeveer 45 minuten van de badplaats Gandia. Deze badplaats is vooral in de zomer erg levendig en een heerlijke plek voor een dagje strand. Vergeet ook niet even langs Gandia-Stad te rijden. Deze plaats, die 2 kilometer verderop ligt heeft een mooi historisch centrum en een fijn winkelgebied. Ook zijn de stranden van Benidorm, Denia en Calpe goed bereikbaar.

Valencia | Bed and Breakfast Spanje | Finca La Higuera

Valencia

Een citytrip in één dag! Hoewel het de vraag is of één dagje genoeg is voor deze bruisende stad. Het historische centrum van Valencia is zeker de moeite waard om te verkennen en omdat het centrum vrij compact is, is wandelen het leukst! Laat je verrassen door alle bezienswaardigheden, gezellige terrassen/barretjes en mooie winkeltjes. Valencia kun je vanuit Ontinyent bereiken met de trein of in ongeveer 1 uur met de auto.

Alicante | Bed and Breakfast Spanje | Finca La Higuera

Alicante

Deze stad, die meestal als toegangspoort voor de Costa Blanca gebruikt wordt, heeft veel te bieden! Een prachtige boulevard langs de kust, een aantal moderne winkelcentra en levendige terrasjes een veel mooie bezienswaardigheden zoals het kasteel van Santa Barbara. Alicante ligt op 60 autominuten van Ontinyent.