Olijven plukken in Spanje

Olijven plukken bij Finca la Higuera 

Stel je eens voor: in het najaar de zon opzoeken voor een unieke Mediterrane ervaring in de mooie provincie Valencia. Heerlijk olijven plukken in Spanje tijdens je verblijf in onze luxe Bed and Breakfast in het Spaanse Ontinyent.  Bij Finca La Higuera kun je zorgeloos genieten van een onvergetelijke vakantie. We ontvangen je met een welkomstdrankje en een lekker hapje in onze unieke B&B, waar je een midweek heerlijk kan genieten van de rust en luxe tussen de olijfoogst door. Tijdens de oogstweek word je meegenomen in het gehele productieproces, de geschiedenis van de olijven, het plukken en het persproces van olijf tot olijfolie.

OOGSTWEEK ARRANGEMENT

Aankomstdagen Finca la Higuera:

Op 7 november 2022.

Prijzen kamers

€ 750,- per kamer in Violeta of Amarillo (max. 2 personen)
€ 650,- per kamer in Azul of Naranja (max. 2 personen)

Verblijf 5 nachten in 1 van onze luxe kamers;

 • inclusief home made ontbijt, lunch en diner;
 • in de ochtends samen olijven plukken;
 • in de middag tijd om;
  • relaxen (aan het zwembad);
  • een uitstapje in Ontinyent of omgeving (bijv. een wijnproeverij bij een lokale bodega) of een mooie wandeling;
  • spelletjes of creatieve activiteiten bij de Finca;
 • Aan het eind van de week brengen we zelf de olijven bij de coöperatie voor persen en bottelen. De olijfolie is niet direct klaar natuurlijk maar je krijgt een mooie indruk van het proces.
 • Je krijgt een heerlijke fles olijfolie (van het voorgaande jaar) mee naar huis.

Niet inbegrepen:

 • Ticket Nederland – Spanje / Spanje – Nederland (of land van herkomst)
 • Vervoer van/naar de luchthaven ca. € 100,- per enkele reis (optioneel)
Olijven oogstweek | Bed and Breakfast Ontiyent | Finca la Higuera
Olijven eten | Finca la Higuera

Kom gezellig olijven plukken in spanje

Plukken, proeven en ontspannen bij Finca la Higuera

Beleef een unieke ervaring en kom een week olijven plukken in Spanje. Een intensieve, maar bovendien ontspannende week die je nooit meer zal vergeten. Een week vol proeven, genieten en gezelligheid in een unieke Spaanse omgeving. 

Tijdens de oogstweek plukken we samen olijven, maar staat ontspannen ook centraal. Je draagt bij aan de productie van heerlijke olijfolie terwijl je verblijft in een luxe kamer in een bijzonder bed and breakfast in Ontinyent. 

’s Ochtends gaan we olijven plukken zoals dat al eeuwen wordt gedaan, een gezamenlijke activiteit waardoor je even kan ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven. In de middag nemen we je mee op diverse excursies, allemaal in relatie tot natuur, eten en drinken. 

Activiteiten tijdens olijven plukken in spanje

Gedurende de week kan je heerlijk relaxen in en om de Finca, misschien zelfs aan het zwembad met een drankje, genieten van de overheerlijke versbereide maaltijden en de omgeving in de prachtige provincie Valencia.

Ons arrangement is inclusief 3 maaltijden per dag en een aantal leuke excursies, bijvoorbeeld paella-avond met live muziek, een wijnproeverij bij Bodegas Daniel Belda, een van de beste bodega’s in de regio en natuurlijk een rondleiding bij Aceites El Teular, het bedrijf dat onze olijfolie van hoge kwaliteit perst. Voor de liefhebbers kunnen we een prachtige wandeling inplannen of een rit te paard door het Sierra de Mariola natuurgebied. 

Eigen olijfolie

Na een week samen plukken, met de nodige ontspanning, vertrek je met een voldaan gevoel, en een unieke ervaring weer helemaal opgeladen richting huis.  Een fles heerlijke olijfolie is jouw souvenir van deze fijne week. Ben je na een week olijven plukken helemaal enthousiast geworden? Dan kan je ook een olijfboom adopteren!

 

Boek een onvergetelijke ervaring

OOGSTWEEK ARRANGEMENT VIOLETA OF AMARILLO

€ 750,- per kamer in Violeta of Amarillo (max. 2 personen)

Kamer Violeta | Bed and breakfast Ontiyent | Finca la Higuera

OOGSTWEEK ARRANGEMENT AZUL OF NARANJA

€ 650,- per kamer in Azul of Naranja (max. 2 personen)

Hoe worden olijven geoogst?

Er zijn verschillende manieren om de olijven te oogsten. De moderne olijfboer heeft machines waarmee de bomen heftig geschud worden en de olijven op netten op de grond vallen. Niet zo leuk om te zien en de wat oudere bomen kunnen ernstige beschadigingen oplopen van deze manier.

De traditionele manier van oogsten gaat met de hand. Sommige takken die te hoog zijn worden geschud en de olijven worden als besjes van de takken geritst. Op de grond onder de bomen liggen netten om de olijven op te vangen. In kratjes worden ze vervolgens naar de coöperatie gebracht voor de productie van olijfolie. . 

Dit is geen makkelijke manier, maar wel een eeuwenoude traditie in Mediterrane landen. Finca La Higuera heeft een boomgaard van zo’n kleine 200 olijfbomen. Dat is veel werk maar je kunt maar met één boom tegelijk bezig zijn en dat maakt het een geweldige manier om te verstillen. Elke boom is weer anders en het heeft geen zin om te haasten want als het niet klaar is… is er morgen weer een dag. Het is heerlijk om zo aan de basis te staan van de productie van onze prachtige olijfolie. 

Wanneer olijven plukken  in Spanje?

In het late najaar worden de olijven geplukt in Spanje. Dit gebeurd vanaf eind oktober tot eind november. 

Soorten olijven

Je hebt verschillende soorten olijven, in diverse maten en kleuren. Sommige olijven zijn groen, zwart of paars. Er zijn wel 20 soorten olijven uit verschillende landen. In Europa zijn groene olijven de meest voorkomende olijfsoort. Groene olijven zijn eigenlijke onrijpe olijven, ze verschillend met zwarte olijven in kleur vanwege het verschil in tijd qua oogsten. Groene olijven worden namelijk eerder geoogst.